Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2014 00:30 - Не можеш да решиш проблеми на същото ниво на съзнание, на което са създадени
Автор: daimyo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1978 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 02.02.2014 00:43


 цитатът е на Айнщайн

Не можеш да решиш проблемите, които политиците създават, с избирането на други политици или повече политици. 

Не можеш да решиш проблемите с безработицата с повече образование. Под повече образование имам предвид повече места в училищата и университетите. 

Всеки ден си задавам въпроса "накъде отива държавата" макар и отдавна  да знам отговора. Преди някой да ми каже, че съм хейтър или какво правя аз, че да дръпне държавата, нека си изкажа впечатленията някои събития. 

Имам честта да живея в студентски град и за 2 години съм станал свидетел на не малко гледки. Като изключим убийствата, които станаха в рамките на една година, манталитетът на модерния българин е много опасен. Всеки който е живял тук и гледа света по различен начин, знае че религията и философията, които се изповядват тук са пиене, ядене, добавки, коли и далавери. Аа и кучки. Не на последно място.

Понеже не веднъж съм ставал свидетел на такива разговори, последният случай много ме натъжи. В една закусвалня група здрави момчета хапваха на едната маса. Единият, облечен традиционно със сив анцуг и черно кожено яке, говореше за скъпи коли и за предстояща далавера, от която трябвало да спечели значителна сума пари... За походката на излизане просто не мога да намеря думи. 

Наскоро четох статия за състоянието на българското образование. Вече бивш учител споделяше впечатленията от професионалния си път. Учителите от възпитатели вече се превръщат във възпитавани от учениците си, които благодарение на политиката, която се води, се обучават да са безскрупулни наглеци. Това положение се гради и поддържа от факта, че учебните заведения получават държавни пари не на база реален успех на учениците си, а на тяхната бройка. При изключен ученик, при сегашната политика, училището се оказва с по-малка издръжка. Това дава свободата на учениците да налагат волята си върху учебния процес. При опит на учител да напише двойки или да развали кОпона, учениците заплашват с подписки за уволняване и т.н.

Иначе новината за русенеца, успял да надхитри системата и да позволи пушене в кафето си, стопля сърцата на голяма част от фб абонатите ми. Кара ги за пореден път да се гордеят, че са българи. Какъв гений! Хората строят ядрени подводници, космически совалки и какво ли още не, а ние си имаме нашите си герои.

Моралният, демографски и инфраструктурен упадък кой ще ги надхитри? Тези кой ще ги надхитри? Тези дето псуват учителите си и се събличат в клас или тези, които ще избягат в чужбина веднага като завършат? 

Или тези, които ги видях неволно по телевизията да викат "това е ценатааа" или каква си беше лотария със 63 милиона лева. Вие сериозно ли бе хора? :) 

Новинарската емисия беше за някакви партии, кой от къде се отцепил, къде отишъл и какво казал и това беше най-важното за деня. Това е за жалост омагьосаният кръг на българското ежедневие. Глупости, глупости и пак глупости. Времето си тече, реалните проблеми се прикриват с глупости. 

Жалкото е, че докато човек си има ток, вода и някакви пари, детето му ходи на детска градина или училище, си мисли, че всичко си е наред и винаги си е така, жестоко се лъже. 

Всички реални проблеми, за които има достатъчно информация какви са,  които нарочно се неглижират от държавата и медиите един ден ще наберат критична маса и кОпона ще свърши. И това мисля, че не е много далеч във времето.



Тагове:   България,   колапс,


Гласувай:
1



1. jelezov - "Не можеш да решиш проблеми на ...
04.08.2014 11:20
"Не можеш да решиш проблеми на същото ниво на съзнание, на което са създадени".
Гласувах положително, въпреки че авторът на поста не е успял да надскочи нивото на съзнание, в което посочените проблеми са създадени и съществуват. Със статията си ЗАЩО СОЦИАЛИЗЪМ? Айнщайн би могъл да му помогне да се издигне над съществуващото ниво на съзнание, което Хегел определя като разсъдъчно, като способно да манипулира само сетивното възприемане на действителността.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: daimyo
Категория: Политика
Прочетен: 441489
Постинги: 130
Коментари: 412
Гласове: 355
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930