Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2013 13:01 - Нов терористичен акт в САЩ
Автор: daimyo Категория: Политика   
Прочетен: 1515 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 08.09.2013 13:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вече 6-годишно може да осъзнае, че Америка иска война, базирана отново на абсолютно смешни мотиви. Все по-малко хора вярват на вълшебните приказки на белия дом и президентчето. Казвам президентче, защото и на 6-годишно вече му е ясно, че той изпълнява просто заповеди на господарите си от военно-промишления комплекс. Аргументите, с които излизат промоутърите на войната, са тотално смешни.

Употребата на химически оръжия в Сирия?

Аз лично не виждам логика в това Асад да използва химически оръжия в район с концентрирани негови войски. Каква е логиката да ги изпозлва, след като войските му печелят битката срещу терористите финансирани от САЩ? Защо да ги изпозлва, след като знае, че ще има международен отговор? От тези химически оръжия печелят единствено т.нар "бунтовници", които така или иначе губят войната.

Но аргументите на говорителите на военно-промишленият комплекс убеждават публиката, че военните действия са от морална гледна точка - т.е предупреждение към тези, които искат да използват химически оръжия в бъдеще и за наказание.

Медиите също целенасочено искат да ни подготвят за война, като втълпяват, че убиването с химически оръжия е по-криминално от убиването с конвенционални бомби. Аз лично не виждам какво в по-хуманно в това, да ме убие касетъчна бомба например...

През 2003 година САЩ нахлуха в Ирак под същия предлог - химически оръжия... няколко години след това, на официална вечеря, Буш се шегуваше "Тези оръжия за масово унищожаване трябва да са някъде...", "Май ги няма...".... "Да не би да са тука...(имайки предвид в САЩ)?" предизвиквайки бурен смях в залата.

Кой има ползва от нахлуване в Сирия?

Очевидно военните контрактори. Странно съвпадение на обстоятелствата е, че същият г-н Джон Кери, който е протестирал срещу войната във Виетнам, сега усилено лобира за интервенция в Сирия. Да не би да е заради акциите му в Raytheon (един от топ производители на оръжия).. не знам...

Според мен е малко странно, държавата изполвата химически и ядрени оръжия срещу цивилно население, да се чувства морално задължена да "пази" света от тях.
Във Виетнам вече е ясно, че САЩ са използвали силно токсичния "agent orange", за обезлесяне и причиняване на рак, както и сериозни дефекти у новородени деца. В резултат на това милиони жители умират от рак и други болести.
Употреба на амуниции с обеднен уран в Ирак... резултатът - милиони деца с дефекти при раждане, рак, както и нарушен генетичен фонд на цял район...Т.е ако САЩ изпозлва хим оръжия може.. ако е друг - не може :)

За щастие обаче, белия дом среща трудности пред убеждаването на публиката и светът, че трябва да има война. Ако в сряда президентчето не получи подкрепа от Конгреса и други държави, може би ще се наложи друг метод - датс райт... "терористичен акт".

Но свалянето на режима във Сирия няма нищо общо с използване на химически оръжия. Това е последната врата преди Иран. 



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: daimyo
Категория: Политика
Прочетен: 442430
Постинги: 130
Коментари: 412
Гласове: 355
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930