Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2014 17:08 - What is Булгерия?
Автор: daimyo Категория: Политика   
Прочетен: 2028 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 19.10.2014 17:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Чудих се напоследък, предвид случващото се тук, кога ще дойде краят на държавата. 
И накрая стигнах до заключението, че българската държава отдавна вече всъщност е мъртво тяло, което в момента се разлага. В зависимост от температурните условия това разлагане може да е по-бързо или по-бавно. Това няма значение. Процесът на разлагане е факт.  Възкресяването ще е акт на черна магия.

Без да претендирам, че съм вътре в нещата например с КТБ, се опасявам, че е възможен сценария с източването на банките от близкото минало, което според българските закони е напълно легално, а според българските политици - абсолютно морално. 

Без значение дали банката се остави да фалира или бъде оздравена с държавни пари естествно е да няма отговорни и подведени под отговорност лица. Хей, This is Булгерия все пак! :) Тук никога не е имало такъв феномен!

След като ЦИК отказа да разследва случаят с агитацията на турски език, в която някой си обещава на една глутница мъртви души Лудогорието и Добруджа, няма какво повече да се залъгваме. Дори Господари на Ефира да не бяха репорт-нали случая, това не си ли е работа на съответния орган да следи за тези неща? Това според българското законодателство е напълно легално, а според "българските" политици, в това число от БСП и тези от ГЕРБ, които си направиха отвод, абсолютно морално. 

След като бившия здравен министър Евгени Желев от кабинета на БСП каза че след като конфликтът на интереси не е забранен законово следователно е това е морално, това беше всичко, което трябваше да знам за българската политика и морал.

Българите вече 25 години се редят пред урните и гласувайки за едни и същи хора, т.е с едни и същи действия се опитват всеки път да постигнат различни резултати, като се надяват този път да е различно. Въпросът ми е - на какво се надявате бе, хора? Кой трябва да и оправи този път? Тази страна има най-ужасяващия отрицателен естествен прираст. От тук нататък, предвид посоката в която се движи тази страна, какво още очаквате? Че тепърва нещо ще започне да се променя или подобрява?! Това е абсолютно невъзможно. 20-25 години са необходими на едно поколение да бъде отвлечено. Тези 25 години вече минаха. Сега виждаме резултатите от това поколение, което вече е изгубено. И ако теоритично предположим, че стане чудо от сорта на това Майкъл Джексън да възкръсне и дойде да управлява Булгерия и всичко е оптимално, ще са необходими 25 години, за да започнат да се виждат някакви тенденции към подобряване.

На какво се надяваме ние тук питам? What is this thing Булгерия сега?

И в крайна сметка тук е добре да бъден зададен въпроса "Защо Булгерия да трябва да е нормална държава с нормални хора?" Може би ние не искаме това и не трябва да бъде така. Може би нашата цел е да послужим за пример на света и да бъдем първата държава, както беше казал Умберто Еко, която ще престане да съществува по естествен път и ще се слее с останалия свят.
 



Гласувай:
2



1. shtirlic - хм
19.10.2014 20:22
България е географско понятие, както Тракия - тракийска държава не е имало, имало е траки без държава, така възприемайте и България, българи има - държава не. С други думи, върнахме се към корените си
цитирай
2. daimyo - да, добре казано
19.10.2014 22:55
да, добре казано
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: daimyo
Категория: Политика
Прочетен: 441445
Постинги: 130
Коментари: 412
Гласове: 355
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930