Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2011 17:51 - Гърция - тотална разпродажба
Автор: daimyo Категория: Политика   
Прочетен: 5267 Коментари: 7 Гласове:
7

Последна промяна: 23.06.2011 18:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Докато по улиците на Атина полицията хвърля големи количества сълзотворен газ срещу протестиращите, a полицаи цивилно облечени ги бият с цел провокация, правителството вече е одобрило няколко държавни компании за продан, като реакция срещу задлъжняването на страната.

Дефакто всичко започва от 2001 година, когато Гърция приема еврото въпреки, че не отговаря на всички изисквания свързани с държавния дълг. След това страната благодарение на Голдман Сакс задлъжнява прогресивно, като идеята от самото начало е този дълг да не бъде върнат и страната да е принудена да разпродаде активите си за жълти стотинки.

Това е така нареченото създаване на "Бананови Републики", които са много на брой вкл и България. Когато страната получава кредит от МВФ. Корумпирани политици правят така, че дългът да не бъде върнат и след това разпродават държавата. 

Държавният телеком и гръцкото ВиК вече са в продуктовия каталог  и чакат новите си собственици за 30 цента за акция :)  Това е буквално пладнешки обир. Така че не се страхувайте! Не са само нашите политици народни предатели :) 

Това ми напомня много на историята как Ротшилд изкупува британската икономика, след като пуска слуха, че Наполеон е спечелил войната и предизвиква паника на стоковата борса.  Та така и Гърция сега я разпродават.  

Въобще тъмни времена... 
**************

Не знам дали са модератоските кучки, но анонимните коментари изчезват. Така, че предупреждавам



Гласувай:
7



1. damnation - Даааа. . . . с този темп Гърция след ...
23.06.2011 17:54
Даааа.... с този темп Гърция след десетина години ще стигне нашето ниво. Пардон - ще падне на него.
цитирай
2. damnation - Кой знае, може пък да се справят п...
23.06.2011 18:01
Кой знае, може пък да се справят по-добре от нас с прехода към съвременна икономика. Всъщност, не е трудно да се справиш по-добре от нас.
цитирай
3. zahariada - В САЩ е същото.
23.06.2011 18:04
Четох един материал, може да го пусна, пак да ме оплюват, че съм бил русофил, в който пише, че държавата започва да разпродава (приватизира) държавната собственост. Оказва се най-демократичната и свободна държава има страшно много собственост. В някой щаги стига до 70-80%, а уж бяха всички частници, т.е. сбъднали са американската мечта. Дрън, дрън, колко още не знаем за тази страна потънала в пропаганда и манипулация. Познай кой купува? Същите който цитираш в твоя пост. Ротшилд, Морган и други закъсали семейства
цитирай
4. kpandjarova - kpandjarova
23.06.2011 18:06
Разликата между България и Гърция е в това,че в България обществото нямаше и представа какво се случва.Всичко бе под етикета"Демокрация и стабилизиране на финансите '.И всички 22 годи си мълчахме в очакване някой да ни оправи.Но гърците още от сега разбират какво се случва и РЕАГИРАТ,БОРЯТ СЕ.Тук свободата на словото и медийното отразяване,както и достъпа до информация са факт,на който ние в България можем само да завиждаме.Няма грък,който да не знае,че целта е сриване на страната им.Не толкова яли и пили,колкото съзнателно превърнати в консуматорско общество и впрегнати умишлено в този филм за икономическо заробване на народите.
цитирай
5. dmv - Гърция. . . дори фалирала. . е около ...
23.06.2011 20:37
Гърция...дори фалирала..е около 100-тина пъти по-добре,кога ще ги настигнем..никога!ЗАщо?Просто е,значи Северна Гърция е това,което България не знам кога ще е.Селата са им села,а къщите...мечта,Еквивалентно бг-селце изглежда..отчайващо..А имайте предвид,че мразя гърците...Имат дух...ние сме роби..Искам да живея в Аспровалта,Еврос..или околните..Циганин не видях да рови в кофа или с каруца да обикаля...Полицията е на почит,а пробвайте да им дадете подкуп ахахаххаха,ше ви опандизят и ще се запознаете с всички младежи от някой гръцки затвор...Аре със здраве от един Гъркофоб,но не и Българофил...
цитирай
6. анонимен - Еладас
29.06.2011 12:42
Отнасям се с искрена почит към гръцкия народ, както към всеки народ.Гръцкия народ е манипулиран и ограбван от свой и чужди, лъган и му е подавано морковче за да се заглуши гласа на хората, който са виждали напред.Сега дойде ред на тоягата, но има и друг момент, пропагандната машина и тъпаците в Б-я който се радват на случващото се,а ние сме следващите,нещо, което се вижда и се мълчи. И това се нарича идеология на неолибералната олигархия.И опита е да се наложи в световната икономика и практика. В България проводници на неототалитаризма/ защото това е неолиберализма/ са всички партии.Демокрацията е в опасност, каквото и да се кълнат Костов, Борисов, Станишев, но народа е разединен / все още вярва в избори/,в повишаване на пенсии, заплати, нещо като "светлото бъдеще".
цитирай
7. анонимен - скачать icq для телефона tieby
17.02.2012 17:42
http://icqmobilephones.net/ - скачать icq на телефон бесплатно
<a href="http://icqmobilephones.net/">скачать аську для мобильного</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: daimyo
Категория: Политика
Прочетен: 439198
Постинги: 130
Коментари: 412
Гласове: 355
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031