Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2015 10:29 - За акушерките, пребитите бебета и изостаналото общество
Автор: daimyo Категория: Политика   
Прочетен: 1764 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 26.04.2015 10:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От няколко дни насам Булгерия има ново чудовище, както добре са го написали в лентата.ком. Акушерката от столична болница удряща новородено бебе породи вълна от национално недоволство. И това е разумен отзвук. Няма оправдание, за това което се случва на видео записа.

Но една монета винаги има две страни.

Национална черта на българите е все някой да им е виновен. По тези земи историята от близкото минало не познава случай, при който ръководен орган да е понесъл отговорност за събията случили се на негова територия. Тук ръководството никога не поема отговорност. НИКОГА!. А след като ръководството не поема отговорност, за какво изобщо е това ръководство? Отговорът е тривиален - да прибира печалбата. Отговорностите на ръководството се свеждат единствено до това. С две думи Булгерия е рай за началниците. Всички права и единствено задължение да прибират печалбата! 

Същата ситуация и с пребития до смърт човек във варненския мол. Охраната го е убила, само те са виновни. Точка. Ръководството не носи отговорност, че "човекът бил облечен непретенциозно" и охраната го наказала за този смъртен грях.

Много малко хора обаче (добре, че все пак ги има) си задават въпроса дали проблемът не се крие в некомпетентите и некоректни началници. Булгерия не се слави с най-добрите условия на труд и това не е изключение и във въпросната болница. Едва ли някой ще се очуди на факта, че акушерката е била нощна смяна след като преди това е била дневна и е имала общо 20 часа.

А потвърждението на това, което съм написал по-горе идва от факта, че Софиямед предава бебето на Токуда, които всъщност сигнализират прокуратурата! Не е ли това перфектен пример за бягане от отговорност и опит за измиване на ръце? 

"Добре дошли в Софиямед. Ние предлагаме медицински услуги, но не носим отговорност за действията на нашите служители! Влизате тук на собствена отговорност!"

Болшинството обаче поради обясними причини вижда само едната страна на монетата, тази която е по лесно смилаема. Има насилие, само акушерката е виновна. Точка.

Пещерното съзнание на българина веднага се събужда и застрашителен брой индивиди, които за накратко ще наричаме "хора", призоват в социалните мрежи акушерката да бъде "убита с камъни и да бъде върнато смъртното наказание".

Типичен пример, за неспособността на този народ да изплува от калта, в която гази и става все по лепкава и дълбока.

Нека всяка фирма най-накрая сложи по един "disclaimer" на вратите си, на който да пише:

"Влизане на собствена отговорност". 

За да е ясно веднъж за винаги.



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: daimyo
Категория: Политика
Прочетен: 439154
Постинги: 130
Коментари: 412
Гласове: 355
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031